Een grote stap. Herontwikkel een oud complex in Detroit - Detroit Vastgoed

Meedoen?
Ga naar de inhoud
Het eerste Appartementen initiatief

In september kwam er iemand langs die een leegstaand oud pand te koop wist te staan. Het pand lag letterlijk tegen de goede wijk aan. Het lag echter aan de verkeerde kant van de weg. Het was de goedkope kant, waar huizen ongeveer 50.000 dollar kosten. Het huis aan de overkant van de straat is echter 450.000 dollar waard. Zoveel kan de goede wijk ten opzichte van de slechte wijk in prijs schelen.
Het betrof een pand uit 1929. Het was ooit ontwikkeld als appartementencomplex, maar is in de loop van de tijd ook als kantoor in gebruik geweest.
De toenmalige projectontwikkelaars zullen er mogelijk weinig plezier er aan gehad hebben, want net na de oplevering kwam de grote crisis an 1929.
Het gebouw is oerdegelijk gebouwd. Structureel is het in orde, maar vandalen hadden het al wel ontdaan van alles was ook maar los te wrikken was.
Het voordeel is, bij de renovatie hoeven wij dat dus niet af te voeren.

Ik heb het complex in oktober 2019 gekocht voor $115.000.
Het staat op eigen grond, maar er zit verder geen grond bij.Renovatie start
In november hebben we het dak gerepareerd en in januari 2020 komen er nieuwe ramen in. Pas daarna gaan we binnen aan de renovatie beginnen.
Daarbij hebben we de werkploeg zo ingericht dat we drie domme krachten hebben die het grove werk doen en twee echte bouwvakkers die de zaken dan gaan aansluiten. Die twee sturen ook de domme krachten aan.
Met domme krachten bedoel ik ongeschoolde arbeiders die we puur voor het makkelijke werk inzetten. Voor ons goedkoop en voor hen een goede manier om werkervaring op te doen en zaken te leren.

Parkeerterrein aankoop
Begin november hebben we onderzoek gedaan naar een terrein achter het gebouw. Dat terrein lag er verlaten bij en er werd nooit iemand op gezien. We zijn dus nagegaan van wie het terrein is en het bleek zo te zijn dat de eigenaar overleden was. Bij de boedelverdeling naar de erven toe was dit terrein per abuis buiten beeld gebleven. De erven hadden dus een meevaller. We hebben een bod op het terrein gedaan. Als tegenbod kwam er een bedrag dat dubbel zo hoog was. Daarop hebben we onze argumenten voor het door ons gedane bod gegeven. Daarbij hadden ze tot wij kwamen in feite niets... Immers wisten ze niet eens dat het hun terrein was.
Uiteindelijk is ons bod door de erven geaccepteerd. We gaan er een parkeerplaats voor de huurders op realiseren.
Pro Gain BV
BTW 8209.89.234
KvK 17254080
St Oedenrodeseweg 41
5681 PH Best, NL
+00 31 6290 67997
tom@lassing.nl
Terug naar de inhoud