Locatie is belangrijk, maar niet zaligmakend - Detroit Vastgoed

Meedoen?
Ga naar de inhoud
Locatie, locatie, locatie

Vastgoedbeleggen is makkelijk. Je hoeft maar op één ding te letten...
- Ja, en als je dat gelooft, heb ik nog wel een paar leugens voor je.
Natuurlijk is lokatie enorm belangrijk, en het staat centraal, maar het is niet zaligmakend. Wat dacht je van timing, wat dacht je van maatschappelijke ontwikkelingen?
Ik zou er wel degelijk rekening mee houden. Het is namelijk óók belangrijk.

Ik ben zelf belegger in Detroit.
Heel bewust in de wat mindere wijken. Dat is dus zo op het oog NIET de beste lokatie.
Als investeerder in Nederland kan je dan niet snel een paar fantastisch mooi ogende huizen tonen. Dat is het nadeel. Mijn ego wordt niet gestreeld met foto's van prachtige woningen die ik bezit. Ik bezig immers geen prachtige woningen. Ik bezit betaalbare woningen voor de lokale (vrij arme) bevolking.
Het voordeel van de woningen die ik heb, is dat ik nu 29 huizen heb. Het nadeel is dat er daarvan al heel lang acht leeg staan omdat ik door Corona geen bouwvakkers kon vinden. Toch draai ik break even. Van de wel verhuurde huizen is er één die me helaas het laatste halfjaar geen huur gaat opleveren omdat de overheid me een loer gedraaid heeft. Dus negen huizen zonder huurinkomsten en wel kosten... en dan nog break even kunnen draaien!
Dat is behoudzaam in vastgoed beleggen.
Ik ben er niet blij mee dat het me overkomen is, maar ik ben wel blij dat ik zo voorzichtig was. De bouwvakkers zijn nu aan het werk en zes van die acht huizen zouden over zes werken gerenoveerd moeten zijn.
Er is nu al een wachtlijst van geïnteresseerden die de huizen willen huren. We kijgen al maandenlang gemiddeld tien aanvragen op iedere woning die vrij komt. Daarvan blijven er na schifting twee per woning over.
We kunnen dus de beste huurders uitkiezen.
Als alles nu gaat zoals we het plannen, dan ben ik eind dit jaar voor wat betreft de huizen eindelijk serieus winstgevend.
Pro Gain BV
BTW 8209.89.234
KvK 17254080
St Oedenrodeseweg 41
5681 PH Best, NL
+00 31 6290 67997
tom@lassing.nl
Terug naar de inhoud