De Corona crisis maakt huren interessanter - Detroit Vastgoed

detroit vastgoed logo
FOLLOW
Ga naar de inhoud

De Corona crisis maakt huren interessanter

Amerikaanse economie en vastgoed (Tom Lassing)

2 juni 2020

Op dit moment is de markt er in feite nog verbaasd over, maar feit is, de vastgoedmarkt in de VS ligt er nog altijd prima bij.
Dit kan nog wel gaan veranderen, maar als de economie inderdaad binnenkort weet te herstellen, dan kan het nog best zo zijn dat de vastgoedmarkt er ongeschonden vanaf komt.
Feit is echter ook dat veel mensen hun (slecht)betaalde baan kwijt zijn. Feit is ook dat de banken nu veel moeilijker doen bij het verstrekken van hypothecaire leningen.
De vraag naar vooral goedkope huurwoningen zal daarom naar verwachting eerder toe- dan afnemen.
Het voordeel van huren is in de VS dat je mobiel blijft. Zeker bij een onzekere arbeidsmarkt is dat voor veel mensen heel belangrijk. Je weet immers niet waar je eventueel kan komen te werken. In die onstandigheden wil je niet aan een eigen huis gebonden zijn.

Voor verhuurders niet leuk dat huurders vrij mobiel zijn, maar huurinkomen is belangrijk. Natuurlijk wil je liefst huurders die langer blijven, maar bij nieuwe huurders kan je wel naar aanleiding van de marktomstandigheden je huurprijs aanpassen. Dat kan en mag je niet zo maar bij zittende huurders. Ieder nadeel heeft zijn voordeel...
Ik heb ondertussen op dit moment te weinig huurders. We hebben namelijk weer enkele woningen gerenoveerd en die woningen kunnen nu de markt op. In Michigan lag vanwege de lock down alles echter op z'n gat. Dat is nu aan het veranderen. We gaan daarom nu onze huurderswerving inspanningen verdrievoudigen.
Eerst waren er alleen bezichtigingen op zaterdag. Vanaf nu de komende tijd ook op dinsdag- en donderdagavond.


Contact
Detroit Vastgoed / Pro Gain B.V.
Sint Oedenrodesweg 41
5681 PH BEST, Nederland
+31(0)629067997
tom@lassing.nl
KvK: 17254080
Contact
Detroit Vastgoed / Pro Gain B.V.
Sint Oedenrodesweg 41
5681 PH BEST, Nederland
+31(0)629067997
tom@lassing.nl
KvK: 17254080
Terug naar de inhoud