De Corona crisis maakt huren interessanter - Detroit Vastgoed

Meedoen?
Ga naar de inhoud
Amerikaanse economie en vastgoed (Tom Lassing)
2 juni 2020

Op dit moment is de markt er in feite nog verbaasd over, maar feit is, de vastgoedmarkt in de VS ligt er nog altijd prima bij.
Dit kan nog wel gaan veranderen, maar als de economie inderdaad binnenkort weet te herstellen, dan kan het nog best zo zijn dat de vastgoedmarkt er ongeschonden vanaf komt.
Feit is echter ook dat veel mensen hun (slecht)betaalde baan kwijt zijn. Feit is ook dat de banken nu veel moeilijker doen bij het verstrekken van hypothecaire leningen.
De vraag naar vooral goedkope huurwoningen zal daarom naar verwachting eerder toe- dan afnemen.
Het voordeel van huren is in de VS dat je mobiel blijft. Zeker bij een onzekere arbeidsmarkt is dat voor veel mensen heel belangrijk. Je weet immers niet waar je eventueel kan komen te werken. In die onstandigheden wil je niet aan een eigen huis gebonden zijn.
Voor verhuurders niet leuk dat huurders vrij mobiel zijn, maar huurinkomen is belangrijk. Natuurlijk wil je liefst huurders die langer blijven, maar bij nieuwe huurders kan je wel naar aanleiding van de marktomstandigheden je huurprijs aanpassen. Dat kan en mag je niet zo maar bij zittende huurders. Ieder nadeel heeft zijn voordeel...
Ik heb ondertussen op dit moment te weinig huurders. We hebben namelijk weer enkele woningen gerenoveerd en die woningen kunnen nu de markt op. In Michigan lag vanwege de lock down alles echter op z'n gat. Dat is nu aan het veranderen. We gaan daarom nu onze huurderswerving inspanningen verdrievoudigen.
Eerst waren er alleen bezichtigingen op zaterdag. Vanaf nu de komende tijd ook op dinsdag- en donderdagavond.

Pro Gain BV
BTW 8209.89.234
KvK 17254080
St Oedenrodeseweg 41
5681 PH Best, NL
+00 31 6290 67997
tom@lassing.nl
Terug naar de inhoud