Men blijft achter met huurbetalingen - Detroit Vastgoed

detroit vastgoed logo
FOLLOW
Ga naar de inhoud

Men blijft achter met huurbetalingen

Helaas is het zo dat na de afloop van het CERA programma, dat huurder hulp bood als hun inkomen (deels) door de Corona maatregelen was weggevallen een flink aantal huurders achter bleef met huurbetalingen.
Het werd zelfs zo erg dat letterlijk de helft van de huurders niet meer betaalden.
Beloftes gaven ze heel makkelijk, maar betalingen bleven uit.
Wat te doen?
Uiteindelijk heb ik besloten alle huurders met huurachterstand uit te gaan zetten en daartoe een rechtsgang voor te bereiden.
Iedere rechtsgang kost momenteel al 780 dollar om op te starten en daar komen dan advocaatkosten bij. Het is dus niet zo dat je makkelijk besluit om 15 huurders aan te klagen.
Men kreeg de aankondigingsbrief en naar aanleiding daarvan kwam al 12.000 dollar aan achterstallige huur boven water.

Er werd dus dankbaar misbruik van mijn goedheid gemaakt.

Alle ingezette rechtsgangen gaan echter wel door. Ik heb de kosten immers toch al gemaakt. In 2021 heb ik zo'n 55.000 aan huren misgelopen.
In 2022 ging het al over rum 20.000 dollar. Ik wil nu dat het de huurders duidelijk is dat ze op tijd moeten betalen en dat je anders weg moet. Ook de paar huurders die snel hun achterstand goed maakten moeten weten dat ik er serieus over ben. Die rechtszaken ga ik waarschijnlijk verliezen, maar ik wil dat ze goed voelen dat het me ernst is.
De eerste zaak is al tot een definitieve uitspraak gekomen. De huurder moet me nog 2000 dollar betalen (Huursachterstand 6800 dollar) en morgen het huis verlaten hebben.

Ik wil mijn niet betalende huurders vervangen door huurders die van de overheid een doorlopende subsidie krijgen. Dat zijn niet de beste huurders, maar voordeel is dat de overheid garant staat voor de betaling van de huur. Deze Section 8 huurders vragen wat meer aandacht, want ieder huis wordt apart door de overheid gekeurd voor de huurder er in trekt. Dat kost ook weer 800 dollar. Het is een strenge controle want de overheid wil niet dat huisverhuurder misbruik van deze kwetsbare groep huurders maakt.
Veel geld weer, maar het is voor mij eigelijk een prachtige zaak. Immers gaat de overheid met die controle mijn huismanager controleren. Die moet het huis namelijk goed genoeg opleveren en met dit onderzoek bevestigd de overheid het goede werken van mijn manager. Daar mag ik dan wel 800 dollar per huis voor over hebben.

Contact
Detroit Vastgoed / Pro Gain B.V.
Sint Oedenrodesweg 41
5681 PH BEST, Nederland
+31(0)629067997
tom@lassing.nl
KvK: 17254080
Contact
Detroit Vastgoed / Pro Gain B.V.
Sint Oedenrodesweg 41
5681 PH BEST, Nederland
+31(0)629067997
tom@lassing.nl
KvK: 17254080
Terug naar de inhoud